JLL Baltimore

Created to be a welcoming and collaborative space for employees and clients

Our completely renovated office in Baltimore’s Central Business District provides a collaborative and inviting experience for employees and clients. With a focus on technology and open work areas to foster collaboration and brainstorming, our Baltimore office exemplifies JLL’s culture and values.

The new space

01

Casual collaborative space

02

Lobby

03

Café

04

Ergonomic furniture

05

A comfortable work environment

Why we did it

To accommodate our rapidly growing team and create an environment where project groups could collaborate and meet client goals.

Our team includes a mix of people who prefer the open office plan and those who need privacy to focus so we created an environment that utilizes both closed door offices, open workstations and focus rooms. Given our extraordinary growth in the market, it was critical that our office could adapt and expand while staying consistent with corporate initiatives.

How we did it

We engaged stakeholders from across all departments to best understand their specific working styles and future needs. The best ideas were embraced and adopted for the final design and completion of our new office, incorporating each department’s feedback and adhering to our larger corporate objectives.

Ensuring comfort and collaboration

A continual band of floor to ceiling glass boasts maximum natural light and supports productivity and workplace wellness. Comfortable communal spaces are located strategically throughout the office for casual conversation and brainstorming. Other communal areas important to our team include a wellness room and open kitchen with a daily fresh market.

Offering technology and innovation

The main reception area features an oversized, innovative digital touch screen for interactive presentations while the conference rooms, focus rooms and collaborative open spaces hold the latest interactive technology for connecting with clients and teams globally.

Incorporating local elements and honoring our legacy

Graphic elements highlighting the Greater Baltimore region appear throughout the space. For example, Baltimore street maps are fixed on the glass conference room fronts for privacy, while clippings of local newspaper headlines decorate the ceiling in the kitchen and collaborative areas. Offices are located along the interior wall, preserving the unobstructed panoramic views of the Baltimore Inner Harbor. Wood ceilings throughout the space give a nod to Baltimore’s shipping industry.

Building out JLL Baltimore

11,000 SF

In the heart of Baltimore’s Central Business District

Top floor

Of a 12-story downtown high-rise

47

Employees with various working styles and individual needs

Aha moments

Creating an inviting place for visitors

At 500 East Pratt Street, visitors feel welcome the minute they step into our sleek and modern lobby. We created an appealing and comfortable space for both our employees and clients.

Engaging our employees

We surveyed and involved our stakeholders in the process.  Ultimately, we created a space that works for a variety of business functions.

Panoramic views and natural light

With panoramic views of Baltimore’s Inner Harbor, the floor to ceiling windows let in natural light for increased productivity.

 
Never miss an update from Office Renew.
Build a better workplace with new tips delivered straight to your inbox each week.